Προσοχή: 5 λόγοι για να μην κάνεις ποτέ skip το αντιηλιακό σου

Πόσο σημαντικό είναι το αντιηλιακό για την προστασία της επιδερμίδας μας; Φαντάσου πως είναι Κυριακή, έχεις πιει τον πρωινό καφέ σου και έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες για εσένα προετοιμασίες για την εξόρμησή σου στην πιο κοντινή παραλία! Έχεις αργήσει λίγο οπότε φεύγεις βιαστικά, φτάνεις στον προορισμό σου, βρίσκεις parking & ξαπλώστρα (αν είσαι τυχερή) και εκεί που έρχεται η ώρα να απολαύσεις τον καφέ σου, θυμάσαι πως δεν πήρες ποτέ το αντιηλιακό που είχες ακουμπήσει στον πάγκο της κουζίνας. Τι κάνεις; Όλοι ξέρουμε γιατί όλοι το έχουμε κάνει…εδώ εξετάζουμε τους 5 σημαντικότερους λόγους για τους οποίους είναι ανάγκη να δανειστείς το αντιηλιακό της φίλης σου ή ακόμη (όσο ακραίο κι αν ακούγεται) να ντυθείς ξανά και να επιστρέψεις σπίτι να πάρεις το δικό σου!

1. Προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες

Υπάρχουν δύο τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπονται από τον ήλιο – οι ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVA έχουν σταθερή παρουσία όλο το χρόνο, ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά, διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και ευθύνονται για τις συσσωρευτικές βλάβες που υφίσταται το δέρμα, όπως:

  • Tην πρόωρη γήρανση του δέρματος που εκδηλώνεται με λεκέδες, ρυτίδες καθώς και με το χάσιμο της ελαστικότητάς του
  • Την μείωση της άμυνας του δέρματος στις επιθέσεις του περιβάλλοντος
  • Τις βλάβες στο κυτταρικό DNA του δέρματος

Οι ακτίνες UVB ευθύνονται για τη μετάλλαξη των κυττάρων, τις κοκκινίλες και τα ηλιακά εγκαύματα. Είναι πιο έντονες τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και τις μεσημεριανές ώρες (11:00πμ – 3:00μμ). Και οι δύο τύποι ακτινοβολίας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Για τον λόγο αυτό πρέπει αφενός να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της υποχρεωτικής χρήσης αντιηλιακού ως απαραίτητο βήμα για την σωστή προστασία της επιδερμίδας μας και αφετέρου να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή του αντιηλιακού προϊόντος που εφαρμόζουμε.

2. Καλύπτει κάθε τύπο & τόνο δέρματος

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν πως επειδή έχουν πιο σκούρο τόνο δέρματος και δεν  κοκκινίζουν εύκολα δεν χρειάζονται και αντιηλιακή προστασία! Αυτό φυσικά είναι λάθος. Οπότε ακόμη κι εάν έχεις πιο σοκολατένιο δέρμα ή τυχαίνει να έχεις το προνόμιο να είναι πιο ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία, δεν θα πρέπει να υποτιμάς τους κινδύνους που εγκυμονούν. Γιατί εάν δεν ζεις σε κάποια σκοτεινή σπηλιά μακριά από το φως, οι ακτίνες UV επιτίθενται στο δέρμα σου κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή.

3. Επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Με την πάροδο του χρόνου, οι ακτίνες UVA καταστρέφουν τους συνδετικούς ιστούς, όπως την ελαστίνη και το κολλαγόνο, προκαλώντας χαλάρωση της επιδερμίδας με αποτέλεσμα τον σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων. Αυτό καθιστά το αντιηλιακό ως το νούμερο ένα προϊόν αντιγήρανσης! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς τους πιο ακριβούς όρους & κρέμες περιποίησης, εάν δεν είσαι τακτική στην χρήση αντιηλιακής προστασίας, απλά σπαταλάς το χρόνο και τα χρήματά σου.

4. Αποτρέπει τον αποχρωματισμό του δέρματος

Συνηθίζεις να περνάς ατελείωτες ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Μήπως η φύση της δουλειάς σου απαιτεί να περνάς πολλή ώρα κάτω από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο; Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αντιηλιακό θα πρέπει να γίνει προέκταση του χεριού σου! Κι αυτό γιατί η συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο οδηγεί στην υπερπαραγωγή μελανίνης, προκαλώντας την εμφάνιση κάθε άλλο παρά καλοδεχούμενων σουβενίρ/δυσχρωμιών, όπως οι καφέ κηλίδες και οι φακίδες. Ανεξάρτητα από λόγους αισθητικής, η υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας είναι κάτι που χρήζει προσοχής καθώς αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι ότι το δέρμα σου δεν είναι πια σε θέση να υπερασπιστεί σωστά τον εαυτό του απέναντι στις βλαβερές επιπτώσεις των ακτίνων UV.

5. Προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος

Πέρα από τις κοκκινίλες και τα ηλιακά εγκαύματα, οι ακτίνες UVB ευθύνονται επίσης για την ανάπτυξη μελανώματος και άλλων μορφών καρκίνου, όπως το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Κι αυτό γιατί προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων που οδηγούν στη μετάλλαξή τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτός πιστεύω είναι από μόνος του ένας αρκετά σημαντικός λόγος για να φοράς το αντιηλιακό σου όλο το χρόνο, έτσι δεν είναι;

Τι πρέπει να προσέξεις στην επιλογή του αντιηλιακού σου;

Δείκτης Προστασίας

Τα αντιηλιακά προϊόντα κατατάσσονται ανάλογα με τον δείκτη προστασίας SPF (Sun Protection Factor). Ο δείκτης SPF αντιστοιχεί με το επίπεδο προστασίας του δέρματος κάτω από τον ήλιο. Η επιλογή του SPF εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων όπως: ο φωτότυπος του δέρματος, η γεωγραφική περιοχή, οι κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και οι συνθήκες/η διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Τα αντιηλιακά με δείκτη υψηλής ή πολύ υψηλής προστασίας συνιστώνται για την έκθεση στον ήλιο του ανοιχτόχρωμου δέρματος ή του δέρματος με υπερχρωμίες, φωτογήρανση ή μετά από δερματοκοσμητικές αγωγές. Γενικά, όσο πιο υψηλό το SPF, τόσο μεγαλύτερη η προστασία του δέρματος.

Προσοχή όμως! To SPF αφορά μόνο την προστασία από τις ακτίνες UVB, οι οποίες αντιστοιχούν μόλις στο 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης! Το υπόλοιπο 95% της ακτινοβολίας UV που λαμβάνει το σώμα μας είναι UVA. Συνεπώς, για να είναι αποτελεσματικό ένα αντιηλιακό θα πρέπει να προσφέρει κάλυψη «ευρέος φάσματος», δηλαδή να μας προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις UVB! Οπότε την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις ένα αντιηλιακό, βεβαιώσου πως επιλέγεις το κατάλληλο – αυτό δηλαδή που αναγράφει broad spectrum επάνω του.

Εφαρμογή Αντιηλιακού

Το αντιηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο δέρμα (σε άφθονη ποσότητα) φροντίζοντας να μην μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε 2 ώρες, ιδιαίτερα μετά το κολύμπι, τις αθλητικές δραστηριότητες, τον ιδρώτα ή το σκούπισμα με πετσέτα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς να βάζεις αντιηλιακό σε περιοχές όπως τα αυτιά, τον αυχένα, το μέσα μέρος του μπράτσου και τα δάκτυλα των ποδιών.

Γιατί αντιηλιακό Heliocare;

Γιατί πολύ απλά κανένα προϊόν από αυτά που υπάρχουν εκεί έξω δεν μπορεί να σου προσφέρει το ίδιο υψηλό επίπεδο προστασίας με την Heliocare. Κι αυτό επειδή η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία Cantabria Labs, πρωτοπόρος στην έρευνα και την ανάπτυξη πρωτοποριακών δερματολογικών τεχνολογιών και προϊόντων, σε συνεργασία με το Harvard Medical School και με διεθνείς ειδικούς στον τομέα της φωτοπροστασίας, έχουν πάει την προστασία από τον ήλιο ένα βήμα παραπέρα μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογίας Fernblock®.

Η αποκλειστική τεχνολογία Fernblock® στηρίζεται στο εκχύλισμα του φυτού Polypodium Leucotomos, το οποίο φύεται στην Κεντρική Αμερική. Πρόκειται για μία ποικιλία φτέρης που εδώ και αιώνες, διαμέσου της εξέλιξής της, απέκτησε φυσικές προστατευτικές ιδιότητες κατά των ακτίνων UV. Το εκχύλισμα λαμβάνεται από επιλεγμένα φυτά τα οποία καλλιεργούνται σε ιδιόκτητες φυτείες της εταιρείας Cantabria Labs, κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες χωρίς την χρήση φαρμάκων ή εντομοκτόνων. Οι αυστηρές διαδικασίες που εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις υψηλότερες φαρμακευτικές προδιαγραφές, εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του συστατικού Fernblock®, οι ιδιότητες του οποίου ξεπερνούν την απλή προστασία από τα εγκαύματα και λειτουργούν σε 4 επίπεδα:

  • Αντιοξειδωτική Δράση: Το Fernblock® έχει ισχυρή αντι-οξειδωτική δράση που εμποδίζει τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών που προκαλούν οι ακτίνες UV.
  • Ανοσοπροστατευτική Δράση: Το Fernblock® έχει ανοσοπροστατευτική δράση που βοηθά στην διατήρηση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος του δέρματος.
  • Προστασία του Κυτταρικού DNA: Το Fernblock® προστατεύει το DNA από τις βλάβες που προκαλεί η έκθεση στις ακτίνες UV μειώνοντας τον αριθμό των καμμένων κυττάρων και τις βλάβες του κυτταρικού DNA.
  • Προστασία του Συστήματος Στήριξης του Δέρματος: Το Fernblock® προστατεύει τη στηρικτική δομή του δέρματος (skin matrix) από τη φωτογήρανση μειώνοντας τις αλλοιώσεις που υφίστανται οι ινοβλάστες από την ακτινοβολία UV και εμποδίζοντας τον σχηματισμό MMPs.

Χρειάζεσαι λίγη βοήθεια για να βρεις το τέλειο αντιηλιακό Heliocare για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου; Κάλεσέ μας στο 27210 87480 και προγραμμάτισε ένα δωρεάν ραντεβού για να γνωρίσεις από κοντά όλη την γκάμα της Heliocare και να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις το κατάλληλο!