Αντιμετώπισε την Κυτταρίτιδα Ολιστικά με 6 Κινήσεις

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με μία βασική παραδοχή: Δεν ξέρω ποια έχει ανάγκη να το ακούσει αυτό αλλά η κυτταρίτιδα ΔΕΝ είναι εχθρός της γυναίκας! Αντιθέτως, όπως εύστοχα δήλωσε ο ενδοκρινολόγος Dr. Alain Scheimann στη γαλλική έκδοση της Madame Figaro, «Όλες οι γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα ήδη από την εφηβεία.  Είναι απόλυτα φυσική, φυσιολογική και μάλιστα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της θηλυκής γοητείας!».

Πράγματι, η κυτταρίτιδα επηρεάζει έως το 98% των γυναικών παγκοσμίως και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις λίγη ή και περισσότερη, να την έχεις αποδεχτεί και να την αγαπάς όταν βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη ή ακόμη και να θέλεις να την ελαττώσεις – οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα με το σώμα σου!

Ένα μόνο πράγμα πρέπει να έχεις υπόψη σου: Αν δεν είσαι fan της κυτταρίτιδας, μην περιμένεις ότι θα εξαφανιστεί μαγικά! Δυστυχώς, δεν λειτουργεί έτσι…χρειάζεται συνέπεια και ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής διαφορετικά θα μειώνεται για λίγο καιρό και έπειτα θα εμφανίζεται ξανά. Σε αυτή τη βάση, συγκεντρώσαμε εδώ 6 τρόπους που έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά ευεργετικοί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και που αν τους ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου θα σε βοήσουν να πετύχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα με διάρκεια στον χρόνο!

1. Κοιμήσου Καλά & Ενυδατώσου Σωστά

Ή αλλιώς ας εφαρμόσουμε τα βασικά: 8 ώρες ποιοτικού ύπνου & 8 ποτήρια νερού την ημέρα! Μπορεί να έχεις ακούσει στο παρελθόν πως η επαρκής πρόσληψη νερού βοηθάει στην μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, αλλά σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς ο ύπνος συνδέεται με την κυτταρίτιδα. Πάμε να δούμε λοιπόν!

  • Όταν απολαμβάνεις έναν επαρκή και ποιοτικό ύπνο, βοηθάς την καρδιά σου να λειτουργεί σωστά, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος που μάντεψε…είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!
  • Σύμφωνα με έρευνες, η συνεχής έλλειψη ύπνου οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, αυξάνοντας την εναπόθεση λίπους, το οποίο αναπόφευκτα επιτρέπει στην κυτταρίτιδα να εμφανιστεί.
  • Το λεμφικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την απαλλαγή των τοξικών αποβλήτων από τον οργανισμό και άρα για τον έλεγχο δημιουργίας κυτταρίτιδας είναι πιο ενεργό κατά τη διάρκεια του ύπνου! Είναι αυτό που λέμε…κοιμήσου εσύ και η τύχη σου δουλεύει!

Συμπέρασμα: Το να έχεις ένα πρόγραμμα στον ύπνο και να το τηρείς με ευλάβεια είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την υγεία σου αλλά και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!

Η πρόσληψη νερού είναι το μοναδικό ίσως στοιχείο που βρίσκεται σε όλες τις λίστες ομορφιάς – είτε αφορούν tips για διατήρηση υγιής και νεανικής επιδερμίδας είτε αποτοξίνωση και καταπολέμηση κυτταρίτιδας! Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η σωστή ενυδάτωση έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η κατανάλωση επαρκής ποσότητας νερού παίζει καθοριστικό ρόλο στην μείωση της κυτταρίτιδας, καθώς εκτός από το να διατηρεί το δέρμα σου ενυδατωμένο, ενθαρρύνει τη λεμφική κυκλοφορία, απομακρύνοντας τα απόβλητα του οργανισμού και τις τοξίνες! Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, μειώνοντας ουσιαστικά την εμφάνιση πρηξίματος και κυτταρίτιδας στα πόδια.

2. Ξεκίνα μία Ισορροπημένη Διατροφή

Εάν τώρα συνοδεύσεις τον ποιοτικό ύπνο και την άφθονη κατανάλωση νερού με απλές αλλαγές στη διατροφή σου ώστε η τελευταία να είναι πιο ισορροπημένη, θα νιώσεις και θα δεις την διαφορά άμεσα! Πώς ξεκινάς όμως;

  • Άρχισε σιγά σιγά να εντάσσεις στην διατροφή σου τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και κάλιο, όπως φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιή λίπη.
  • Ταυτόχρονα απέφυγε τις ανθυγιεινές μεταποιημένες τροφές, τα ζαχαρούχα ποτά, τα τηγανητά, τα συσκευασμένα τρόφιμα, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα και γενικότερα κάνε μία συνειδητή προσπάθεια να μειώσεις την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης γιατί εντείνουν την κατακράτηση υγρών.

  • Πρόσθεσε στην διατροφή σου τον λιναρόσπορο! Η περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει την κατακράτηση υγρών στους ιστούς του σώματος. Παράλληλα, περιέχει υψηλά επίπεδα διαιτητικών ινών, γεγονός που βοηθά το σώμα να μεταβολίζει πιο γρήγορα τα λιπώδη κύτταρα και να αποβάλλει τα περιττώματα, ενισχύοντας τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.
  • Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, έχει ζουμερή γεύση που σε ταξιδεύει σε εξωτικές παραλίες με καταγάλανα νερά και βοηθάει και στην κυτταρίτιδα…τι είναι; Ο ανανάς! Ο ανανάς περιέχει ένα αντιφλεγμονώδες ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαΐνη (bromelain) και ενισχύει το μεταβολισμό των λιποκυττάρων, μειώνοντας έτσι την κυτταρίτιδα. Θυμήσου, όμως παν μέτρον άριστον! Μπορεί ο ανανάς να είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών με ισχυρή λιποδιαλυτική δράση περιέχει όμως και αρκετή ζάχαρη…οπότε δεν θέλεις να το παρακάνεις!
  • Συστήνεται η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νερό όπως αγγούρια (περιεκτικότητα σε νερό: 96,7%), μαρούλι άισμπεργκ, κολοκύθια και ντομάτες (περιεκτικότητα σε νερό: 95%), πιπεριές, κουνουπίδι και μπρόκολο (περιεκτικότητα σε νερό: 90-92%), φράουλες, πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ (περιεκτικότητα σε νερό: 87-91%).

3. Δοκίμασε το Dry Brushing

Μπορεί να το έχεις ακούσει, μπορεί και όχι…το σημαντικό είναι πως το dry brushing ή αλλιώς στεγνό βούρτσισμα είναι μία θεαματική τεχνική με πολλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό και κατ’ επέκταση την επιδερμίδα σου! Κι αυτό γιατί τονώνει τη λεμφική ροή και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη μέθοδο ιδανική εάν κάνεις καθιστική δουλειά. Παράλληλα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονώντας την επιδερμίδα, η οποία στο τέλος της διαδικασίας δείχνει και είναι πιο λαμπερή και απαλή.

Το μόνο που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις dry brushing είναι μια βούρτσα σώματος με μακριά λαβή και φυσικές τρίχες, ώστε να μπορείς να φτάσεις εύκολα σε κάθε μέρος του σώματός σου. Την διαδικασία την κάνεις πριν μπεις στο ντους και πάντα σε στεγνό δέρμα. Αρχίζεις το βούρτσισμα από τους αστραγάλους, κατευθύνοντας την βούρτσα με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω, προς την καρδιά. Σε αυτό το βίντεο μπορείς να δεις όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα. Όταν τελειώσεις, μπορείς να απολαύσεις κανονικά το μπάνιο σου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην ξεχάσεις όταν βγεις από το μπάνιο να κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ στις προβληματικές περιοχές ή και γιατί όχι σε ολόκληρο το σώμα με λάδι καρύδας! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το λάδι καρύδας έχει αποδειχτεί πως έχει θεραπευτικά οφέλη στην επιδερμίδα, καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συσφίγγει την επιδερμίδα δρώντας ευεργετικά στη μείωση της κυτταρίτιδας.

4. Χτίσε μία Ρουτίνα Γυμναστικής

Εάν εσύ και η γυμναστική δεν τα πάτε και πολύ καλά, υπάρχουν πολλοί και σαφώς πιο σημαντικοί λόγοι για να το αλλάξεις αυτό. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί πως η άσκηση, είναι μαζί με τη σωστή διατροφή, ο πιο υγιεινός και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα.

Και μπορεί η αερόβια άσκηση να είναι αποτελεσματική γιατί μειώνει το λίπος του σώματος αλλά δεν είναι αρκετή – οπότε μην τρέχεις περισσότερο, προπονήσου πιο έξυπνα! Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα έχει περισσότερη σχέση με τον συνδετικό ιστό και την έλλειψη μυϊκής μάζας, χρειάζεται μία πολύπλευρη προσέγγιση, η οποία θα μπορούσε πιθανόν να περιλαμβάνει και προπόνηση με βάρη.

 

5. Χρησιμοποίησε Αντικυτταριτιδικά Προϊόντα με βάση την Καφεΐνη

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα περιποίησης, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από καινούριες μαγικές κρέμες που υπόσχονται να απαλύνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού άμεσα! Πόσο βάσιμοι είναι όμως αυτοί οι ισχυρισμοί; Παρά την πληθώρα επιλογών που έχουμε σήμερα, το να βρεις ένα αποτελεσματικό προϊόν για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας έχει γίνει πλέον αρκετά tricky.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την επιστήμη, είναι λίγα τα συστατικά που έχουν αποδειχτεί ότι μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, με το σημαντικότερο από αυτά να είναι η καφεΐνη. Οπότε την επόμενη φορά που θα ψάξεις για ένα τέτοιο προϊόν, θυμήσου να τσεκάρεις τη λίστα με τα συστατικά!

Εμείς σου συστήνουμε να δοκιμάσεις την κρέμα AHA Liposlim Cream και το Triple Action Shape Gel της Juliette Armand, τα οποία με βάση τους την καφεΐνη, δεσμεύονται να βελτιώσουν την ελαστικότητα, τη συνοχή και την ομοιομορφία της επιδερμίδας σου άμεσα. Εναλλακτικά, δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω DIY συνταγή για σπιτικό scrub σώματος με καφέ!

DIY Scrub Σώματος για Κυτταρίτιδα

Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι κατακάθι από γαλλικό καφέ
  • ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • ⅔ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη με μεγάλους κρυστάλλους (π.χ. ζάχαρη turbinado ή ζάχαρη demerara)
  • 2 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι απλή. Βάλε το λάδι καρύδας που θα χρειαστείς για την συνταγή σε ένα μπολ στον ήλιο και άφησέ το για λίγη ώρα ώστε να λιώσει και να είναι πιο εύκολο να ανακατευθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Στο μεταξύ, τοποθέτησε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, πρόσθεσε το λάδι καρύδας και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν όλα μία παχύρρευστη μάζα. Έτοιμη!

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ: Πριν μπεις στο ντους για να κάνεις την απολέπιση, κάνε λίγο dry brushing στις προβληματικές περιοχές για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια, κάνε κανονικά το μπάνιο σου και όταν τελειώσεις, άπλωσε το scrub στα σημεία όπου εντοπίζεται η κυτταρίτιδα. Άρχισε να κάνεις ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις χωρίς να βάζεις πολλή δύναμη (ιδιαίτερα εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο) και άφησε το για όση περισσότερη ώρα μπορείς, ιδανικά για 15-20 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και πρόσθεσε ενυδάτωση αν νιώθεις πως το δέρμα σου τη χρειάζεται. Το πιο πιθανό είναι πως αυτό δεν θα συμβεί εφόσον το λάδι καρύδας θα το έχει ήδη κάνει αυτό για εσένα!

Για καλύτερα αποτελέσματα καλό είναι να επαναλαμβάνεις την διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, αν μείνεις ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα μπορείς να φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα και να την αποθηκεύσεις σε ένα βάζο ώστε να μην χρειάζεται να φτιάχνεις συνεχώς καινούριο.

6. Δοκίμασε τις Ραδιοσυχνότητες RF

Εάν καταφέρεις να χτίσεις μία πιο υγιή και ισορροπημένη καθημερινότητα ενσωματώνοντας τις παραπάνω συμβουλές στη ζωή σου είναι σίγουρο πως όχι μόνο θα δεις την κυτταρίτιδα να υποχωρεί αλλά θα νιώσεις μία γενικότερη ευεξία! Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να είσαι μόνη σου σε αυτή την προσπάθεια! Η επιστήμη έχει εξελιχθεί και μπορεί να σε βοηθήσει να δεις θεαματικά αποτελέσματα, άμεσα και μη επεμβατικά, δίνοντάς σου αυτό το extra κίνητρο που χρειάζεσαι για να παραμείνεις αποφασιστική στο στόχο σου! Ας δούμε λοιπόν πώς το σύστημα RF μπορεί να σε υποστηρίξει για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Πώς βοηθάει το σύστημα RF στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Το σύστημα καταπολέμησης κυτταρίτιδας με ραδιοσυχνότητες (RF) διοχετεύει κύματα ραδιοσυχνοτήτων στα επίμαχα σημεία της κυτταρίτιδας, διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα. Συγκεκριμένα, τα σημεία που έχουν προεπιλεγεί “σαρώνονται” από την κεφαλή των ραδιοσυχνοτήτων, κάτω από το δέρμα, προκαλώντας ελαφριά αίσθηση δόνησης και θερμότητας, όμως ποτέ ενόχληση. Η μεταφορά αυτή της θερμότητας, μέσω της χρήσης ποικιλίας κεφαλών μονοπολικών και πολυπολικών ραδιοσυχνοτήτων, συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας και παράλληλα επιτυγχάνει συρρίκνωση στα λιποκύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο, τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα και το περιττό βάρος που προκύπτουν ως συνέπεια της εφαρμογής αυτής της μεθόδου, ακολουθούν τη φυσιολογική μεταβολική πορεία και αποβάλλονται.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας με Ραδιοσυχνότητες εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία εναπόθεσης κυτταρίτιδας, όπως, σε κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, ενώ μειώνει πόντους κυτταρίτιδας στα μπράτσα.

Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία;

Ο χρόνος συνεδρίας κυμαίνεται από 20 λεπτά έως μία ώρα ανάλογα με την έκταση της θεραπευόμενης περιοχής. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Μπορείς να επιστρέψεις στις καθημερινές δραστηριότητές σου αμέσως μετά την συνεδρία.

Ποια είναι η αίσθηση κατά την θεραπεία;

Οι ραδιοσυχνότητες επιφέρουν μία βαθιά, ανεκτή αίσθηση θερμότητας στην περιοχή της θεραπείας.

Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 1 εβδομάδα έως 15 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα και το πρωτόκολλο που θα σου προτείνει η εξειδικευμένη αισθητικός μας.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Η εξειδικευμένη αισθητικός μας θα σου προτείνει το σωστό εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας, προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες, την ιδιοσυγκρασία σου και το βαθμό του αισθητικού προβλήματος. Επαναλαμβανόμενες συνεδρίες συνιστώνται για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Γενικά, ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 10, ανάλογα με το πρόβλημα, την ηλικία, την ανατομική περιοχή, τον τρόπο ζωής και διατροφής σου.

Για να μάθεις περισσότερα για το σύστημα αντιμετώπισης κυτταρίτιδας με RF ραδιοσυχνότητες ή για να ενημερωθείς για τις τρέχουσες προσφορές μας, κάλεσέ μας στο 27210 87480 και προγραμμάτισε ένα δωρεάν ραντεβού για να σου λύσουμε όλες τις απορίες!