Make it Count ξανά: Επιλέγουμε δώρα με νόημα!

Kάν’το να έχει νόημα, να είναι ουσιαστικό #MakeItCount ξανά και ξανά! Είμαστε τόσο περήφανοι για όσα καταφέραμε όλοι μαζί τις προηγούμενες γιορτές και συγκινημένοι με τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάσατε την πρωτοβουλία Make it Count. Αυτή η φωτογραφία είναι από την περσινή παράδοση του κουμπαρά της Φλόγας στην εκπρόσωπο του Συλλόγου στη Μεσσηνία Ελένη Μπακολέα.

Με την Ελένη είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την δράση της Φλόγας και την οικονομική & συναισθηματική στήριξη που προσφέρει στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Μιλήσαμε για το ανεπαρκές προσωπικό στα νοσοκομεία σήμερα, την προσπάθεια της Φλόγας να καλύψει τα κενά της πολιτείας μέσω της χρηματοδότησης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως τον ζωτικής σημασίας ρόλο του εθελοντισμού.

Περιγράφοντας τα σπίτια της Φλόγας, όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους, η Ελένη δήλωσε:

Τα σπίτια της Φλόγας όπου φιλοξενούνται τα παιδάκια είναι σπίτια γεμάτα χαρά! Τίποτα δεν σε κάνει να πιστέψεις πως αυτά τα παιδιά παλεύουν με τον καρκίνο. Τα παιδάκια παίζουν στον παιδότοπο, έρχονται εθελοντές νηπιαγωγοί και τα απασχολούν, ενώ υπάρχει και σχολείο μέσα στο σπίτι ώστε να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους και να μην χάνουν την σχολική χρονιά.

Μετά από αυτή τη συζήτηση, δεσμευτήκαμε να διοργανώσουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο! Για να γίνει αυτό ακολουθήσαμε κατά γράμμα την ακόλουθη συνταγή: Σηκώσαμε μανίκια και βάλαμε για ακόμη μια φορά όλη την αγάπη μας plus μία extra δόση δημιουργικότητας – πήραμε κυριολεκτικά τα βουνά για να μαζέψουμε γκι, φτιάξαμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στεφάνια από ευκάλυπτο και έλατο, αποξηράναμε φέτες πορτοκαλιού, στολίσαμε το δέντρο μας με τα δικά μας ginger κουλουράκια, προσθέσαμε super εκπλήξεις σε αυτά και ανακατέψαμε καλά το μείγμα με δημιουργικές polaroid προκλήσεις!

Κι όλα αυτά για ένα απλό λόγο – γιατί στο τέλος της ημέρας, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που παίρνουν περισσότερα, αλλά αυτοί που δίνουν περισσότερα! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα μας που εργάστηκε με μεράκι για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όμορφων συναισθηματικά ερεθισμάτων.

Αρκετά με τις συγκινήσεις όμως – ποιος είναι περίεργος να μάθει τι ετοιμάσαμε φέτος;

Τι περιλαμβάνει η πρωτοβουλία Make it Count;

Christmas Tree Lucky Dip

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το δέντρο μας. Όπως και πέρυσι, από τις 12 Δεκέμβρη, η ομάδα μας θα ξεκινήσει να διανέμει 100 δώρα που αγοράστηκαν από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα. Κάθε στολίδι-κουλούρι που βρίσκεται πάνω στο δέντρο μας έχει φτιαχτεί με πολλή αγάπη και κρύβει έναν αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο δώρο που κερδίζετε!

Το δώρο αυτό μπορεί να είναι από χειροποίητες καρτούλες των παιδιών μέχρι ανοξείδωτα μπουκάλια και βαμβακερές τσάντες!

Αυτό που αλλάζει φέτος είναι πως το δέντρο μας είναι φορτωμένο με περισσότερα στολίδια από πέρυσι – άρα και περισσότερα δώρα. Σωστά άκουσες! Λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε η πρωτοβουλία πέρυσι και επειδή δεν θέλουμε κανείς να φύγει από τον χώρο μας με άδεια χέρια, θα μοιράσουμε 50 ακόμη δώρα, που περιλαμβάνουν δωρεάν θεραπείες ή μεγάλες εκπτώσεις στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο χώρο μας!

Christmas Pampering Gift Packs

Και δεν τελειώνει εδώ…! Για όλο τον Δεκέμβριο, με την αγορά ενός από τα εορταστικά CHRISTMAS PAMPERING Gift Packs που έχουμε ετοιμάσει για εσάς και τους αγαπημένους σας, το 5% του ποσού θα τοποθετείται απευθείας στο κουμπαρά στήριξης της Φλόγας! Make it count, δεν είπαμε;

Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας Make it Count;

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε:

  • να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των μικρών ηρώων που δίνουν καθημερινή μάχη με τον καρκίνο και να εκθειάσουμε τη δύναμή τους
  • να στηρίξουμε το έργο της Φλόγας τόσο υλικά όσο και ηθικά
  • να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του δώρου από μία ενδεχομένως αυθόρμητη αγορά καταναλωτικού αγαθού σε μία συνειδητή απόφαση. Μία κίνηση αγάπης που δίνει αξία όχι μόνο στον παραλήπτη του δώρου αλλά και σε κάποιον άλλο άνθρωπο που έχει περισσότερο ανάγκη την αγάπη μας – ακόμη κι αν δεν τον γνωρίζουμε
  • να ενθαρρύνουμε και άλλες τοπικές επιχειρήσεις να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες – γιατί εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα!

Πώς μπορείς εσύ να βοηθήσεις;

Βάλε και εσύ το λιθαράκι σου

Εάν επισκεφτείς το χώρο μας μέχρι το τέλος του μήνα, θα δεις πως έχουμε τοποθετήσει ένα κουμπαρά οικονομικής στήριξης του έργου της Φλόγας. Η συμμετοχή πέρσι ήταν συγκινητική και ελπίζουμε φέτος να πετύχουμε όλοι μαζί ακόμα περισσότερα…κάθε οικονομική στήριξη (μικρή ή μεγάλη) πίστεψέ μας μπορεί να ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! Διαφορετικά, μπορείς πάντα να κάνεις μία δωρεά ή να αγοράσεις κάποιο δώρο από το επίσημο website της Φλόγας.

Πάρε μέρος στο Christmas Polaroid Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Σκεφτόμασταν ώρες ατελείωτες ποιο θα ήταν το καλύτερο GIVEAWAY που έχουμε προσφέρει ποτέ και πώς αυτό θα μπορούσε ιδανικά να αξιοποιηθεί με λίγη δημιουργικότητα για να δώσουμε έμφαση σε πράγματα που έχουν πραγματική αξία…και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Christmas Polaroid Photo Contest.

Το βραβείο δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μία δωροκάρτα αξίας 300€ που σου δίνει την ευκαιρία να προσωποποιήσεις το ποσό αυτό στις ανάγκες σου, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και τα πακέτα μας.

Πώς να λάβεις μέρος
  • Για να μπεις στην κλήρωση, απλά φωτογραφήσου με το δώρο που κέρδισες στο χώρο μας και δες την Polaroid σου να εμφανίζεται στη στιγμή από την Polaroid Now+!

  • Η instant φωτογραφία σου λειτουργεί σαν λαχνός αξίας 2€ και εφόσον συμφωνείς θα στολίσει το δέντρο μας μέχρι τις 10 Ιανουαρίου που θα ανακοινωθεί ο νικητής. Σε κάθε περίπτωση θα την λάβεις και σε ψηφιακή μορφή μέσω email ή social media!
  • Επειδή ο διαγωνισμός έχει ως στόχο του να κάνουμε κάτι δημιουργικό αλλά και με αντίκτυπο, αν ανεβάσεις την Polaroid φωτογραφία σου στο Instagram (σε post ή story) τετραπλασιάζονται οι πιθανότητες σου να κερδίσεις, διεκδικώντας τέσσερις λαχνούς αντί για έναν στο lucky box μας! Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό, μην ξεχάσεις να κάνεις tag την @floga_1982 και το @mediwellkalamata, χρησιμοποιώντας το hashtag #MakeItCount!