Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι: Τι Πρέπει να Γνωρίζεις

Summertime and the livin is easy λέει η Ella Fitzgerald και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, αφού το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή της ανεμελιάς με τη ζωή να εναλλάσσεται κάπως έτσι: θάλασσα, ηλιοθεραπεία…και πάλι από την αρχή! Το μόνο πράγμα που μας προβληματίζει συνήθως λίγο παραπάνω αυτή την περίοδο είναι η τριχοφυΐα, ιδιαίτερα αν η φύση παραήταν γενναιόδωρη με εμάς σε αυτό το κομμάτι…!

Τι κάνεις λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Έχει νόημα να επιστρέψεις στη ρουτίνα του ξυραφιού, τις κοκκινίλες και τα σπυράκια; Κι αν έχεις πάρει τη γενναία απόφαση να ξεφορτωθείς μια και καλή τα ξυραφάκια σου, είναι το καλοκαίρι η κατάλληλη περίοδος να αρχίσεις ή να συνεχίσεις άφοβα τη λέιζερ αποτρίχωση;

Εν ολίγοις, η απάντηση είναι ΝΑΙ! Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε πως η εξέλιξη στην αισθητική δερματολογία μας επιτρέπει να προγραμματίζουμε τις συνεδρίες μας ακόμη και λίγες μέρες πριν τις διακοπές!

 

Αν το έχεις ήδη δοκιμάσει σίγουρα θα ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι απαγορευτικό να κάνεις λέιζερ τους καλοκαιρινούς μήνες! Για την ακρίβεια, πλέον, μπορεί κάποιος να κάνει λέιζερ όλες τις εποχές του χρόνου, κι αυτό γιατί σήμερα διαθέτουμε εξελιγμένα συστήματα, όπως το Laser Alexandrite Candela, που επιτρέπουν την ασφαλή και ταυτόχρονα αποτελεσματική αποτρίχωση σε κάθε τύπο και χρώμα δέρματος. Παράλληλα, υπάρχουν συστήματα τελευταίας τεχνολογίας με νέες δυνατότητες, όπως το 808 Diode Laser, που χαρίζουν εξίσου οριστικά αποτελέσματα και σε μαυρισμένες επιδερμίδες, χωρίς να περιορίζουν την έκθεσή μας στον ήλιο!

 

Αποτρίχωση με Laser Alexandrite Candela

Το σύστημα Laser Alexandrite του οίκου Candela αποτελεί μία εξελιγμένη μέθοδο αποτρίχωσης με εγγυημένα μόνιμα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της τριχοφυΐας. Πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός, η οποία μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια που απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, καταστρέφοντας τα αναγεννητικά κύτταρα που παράγουν τριχοφυΐα.

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;

Αν και η μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας διαφέρει σε κάθε άτομο κι από περιοχή σε περιοχή, το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι μόνιμο. Και τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι με την πάροδο του χρόνου προκαλείται χνουδοποίηση της περιοχής, κι από αυτό το σημείο και έπειτα, συνεχίζουμε με συνεδρίες συντήρησης που γίνονται μία φορά τον χρόνο, εάν αυτό απαιτείται!

Σε ποιες περιοχές μπορώ να κάνω λέιζερ;

Η μέθοδος Laser Alexandrite εφαρμόζεται σε περιοχές τόσο του προσώπου, όπως άνω χείλος, παρειές, πηγούνι, ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια, όσο και του σώματος όπως μπικίνι, χέρια (βραχίονες και αντιβράχια), μασχάλες, πόδια (κνήμες, μηροί), στήθος, μέση, κοιλιά, και γλουτούς. 

Πώς γίνεται η εφαρμογή; Θα πονέσω;

Χάρη στο μηχανισμό ψύξης Dynamic Cooling Device του εν λόγω συστήματος επιτυγχάνεται θερμική καταστροφή του θυλάκου της τρίχας, χωρίς την καταστροφή των γύρω ιστών, οι οποίοι προστατεύονται από τον αυτόματο ψεκασμό με το ειδικό υγρό cryogen. Ως εκ τούτου, η θερμοκρασία στα ανώτατα στρώματα της επιδερμίδας διατηρείται σε κανονικά επίπεδα καθόλη τη διάρκεια που η εξειδικευμένος αισθητικός σαρώνει την περιοχή με το λέιζερ, προσφέροντας προστασία και τοπική αναισθησία!

Σε πόσο καιρό θα απαλλαγώ από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν συνολικά διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, την περιοχή του σώματος, τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου. Ωστόσο, για την εξασφάλιση οριστικού αποτελέσματος συνιστώνται 6 με 8 συνεδρίες.

Μπορώ να κάνω ηλιοθεραπεία;

Πρέπει υποχρεωτικά να αποφύγεις την πολύωρη έκθεση στον ήλιο μία εβδομάδα πριν και μετά την θεραπεία, ιδιαίτερα εάν κάνεις αποτρίχωση σε περιοχές που εκτίθενται πιο εύκολα στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείς και να ανανεώνεις τακτικά το αντηλιακό σου.

 

Αποτρίχωση με Laser Diode

Εγκεκριμένο από τον FDA, το 808 Diode Laser αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα λέιζερ και χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένες εφαρμογές αισθητικής ιατρικής σε όλους τους τύπους δέρματος.

Έχει το ίδιο μόνιμα αποτελέσματα με το Laser Alexandrite;

Σύμφωνα με επίσημη πανεπιστημιακή έρευνα, η οποία εξέτασε την αποτελεσματικότητα του διοδικού σε σύγκριση με το λέιζερ αλεξανδρίτη, και τα δύο συστήματα πέτυχαν σημαντική μείωση της τριχοφυΐας μετά την 6η εφαρμογή. Η διαφορά στην επιτυχία ήταν αμελητέα, μόλις 0,86% με πρώτο το 808 Diode Laser. Οπότε, μπορείς να είσαι σίγουρη πως τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακά και με το διοδικό!

Γιατί να επιλέξω διοδικό το καλοκαίρι;

Η συγκεκριμένη μέθοδος, η οποία προσφέρει εξίσου γρήγορα, ανώδυνα και μόνιμα αποτελέσματα με το Laser Alexandrite Candela, καθίσταται ιδανική σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. 

Η ιδιότητα αυτή του συστήματος 808 Laser Diode οφείλεται στο μεγάλο μήκος κύματος του (808nm έναντι 755nm του Laser Alexandrite), που του επιτρέπει να δρα βαθύτερα, χωρίς να επηρεάζεται από την μελανίνη της επιδερμίδας, στοχεύοντας απευθείας στο θύλακα της τρίχας. Έτσι, το σύστημα αυτό προσφέρει την δυνατότητα αποτρίχωσης και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου το δέρμα είναι συνήθως μαυρισμένο από την έκθεση στον ήλιο!

Πώς γίνεται η εφαρμογή; Τι αίσθηση έχω;

Η διάρκεια της θεραπείας μειώνεται αισθητά με το 808 Diode Laser, εφόσον το σύστημα χρησιμοποιεί τη μέθοδο της σάρωσης. Επιπλέον, η ειδική ψυχόμενη κεφαλή που διαθέτει κάνει την διαδικασία εντελώς ανώδυνη, προκαλώντας μία ελαφριά και στιγμιαία αίσθηση ζέστης.

Ποια είναι η συχνότητα των εφαρμογών;

Η εφαρμογή επαναλαμβάνεται κάθε 30 ημέρες περίπου ακολουθώντας τον κύκλο ζωής της τρίχας για να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα.

Σε πόσο καιρό θα απαλλαγώ από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις 2-3 συνεδρίες, ενώ συνήθως σε 8 εφαρμογές φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Για να μάθεις περισσότερα για τα συστήματα λέιζερ που διαθέτουμε ή για να σου προτείνουμε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας, κάλεσέ μας στο 27210 87480 και προγραμμάτισε ένα δωρεάν ραντεβού για να σου λύσουμε όλες τις απορίες!