5 Γνωστοί Μύθοι για την Αποτρίχωση με Λέιζερ Καταρρίπτονται

Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης στον κόσμο – και υπάρχουν πολλοί και επιστημονικά τεκμηριωμένοι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.  Σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους, η αποτρίχωση με λέιζερ προσφέρει μακροχρόνια και άμεσα αποτελέσματα στο πρόβλημα του δασυτριχισμού και της έντονης υπερτρίχωσης μέσα από μία διαδικασία, η οποία είναι απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη και με σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Από το 1996 που έγινε η πρώτη μελέτη αποτρίχωσης με το σύστημα ruby laser 694 nm, η αποτρίχωση με λέιζερ κέντρισε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Σε αυτή τη βάση, αρκετές έρευνες εξέτασαν κλινικά την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών συστημάτων λέιζερ, καταλήγοντας πως η αποτρίχωση με laser alexandrite 755nm πετυχαίνει εξαιρετικά μόνιμα αποτελέσματα λόγω της ισχυρής απορρόφησης από την μελανίνη της τρίχας, είναι εξίσου αποτελεσματική με τα συστήματα diode laser 800nm – 808nm, και υπερέχει σε σύγκριση με το σύστημα Nd:YAG και την τεχνολογία έντονου παλμικού φωτός IPL.

Εντούτοις, παρά τις πολυάριθμες έρευνες που έχουν διεξαχθεί και τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, υπάρχουν ακόμη αρκετές παρανοήσεις και στερεότυπα γύρω από την αποτρίχωση με λέιζερ. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε τους 5 επικρατέστερους μύθους και τους καταρρίπτουμε έναν έναν με την βοήθεια της επιστήμης!

Μύθος 1: Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μόνο για γυναίκες

Πρόκειται για έναν από τους πιο στερεοτυπικούς μύθους στην αποτρίχωση με λέιζερ που στιγματίζει τους άντρες, προσβάλλοντας την αρρενωπότητά τους και αναδύοντας συναισθήματα ντροπής. Απλά αναλογίσου πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα να μοιραστεί ελεύθερα, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη με τις φίλες της ότι κάνει λέιζερ. Ισχύει το ίδιο για τους άντρες; Μάλλον όχι ή ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό, σίγουρα δεν γίνεται με την ίδια ευκολία.

Η παρανόηση αυτή έχει τις ρίζες της στα ξεπερασμένα στερεότυπα των δύο φύλων, τα οποία θέλουν τους άνδρες να είναι τριχωτοί και τις γυναίκες άτριχες – χωρίς να εξετάζουν την προσωπική βούληση, τις προτιμήσεις ή την άνεση του καθενός. Οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, θα πρέπει να αμφισβητούν αυτά τα ξεπερασμένα στερεότυπα και να επιλέγουν αυτό που τους κάνει να αισθάνονται άνετα και όμορφα με το σώμα τους!

Οπότε, υπενθυμίζουμε: Η περιποίηση δεν έχει φύλο. Η αποτρίχωση με λέιζερ, ακριβώς όπως και οποιαδήποτε άλλη αισθητική παρέμβαση, δεν είναι αποκλειστικά προνόμιο των γυναικών. Απευθύνεται σε όλους τους άνδρες που επιθυμούν να εξαλείψουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα για αισθητικούς, δερματικούς (π.χ. θυλακίτιδα) ή άλλους λόγους (π.χ. άντρες που αθλούνται τακτικά ή κάνουν κολύμβηση και χρειάζονται ένα πιο λείο δέρμα).

Ευτυχώς τα στατιστικά δείχνουν πώς οι απαρχαιωμένες αυτές απόψεις, όσο βαθιά ριζωμένες κι αν είναι, σιγά σιγά εξαλείφονται. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των Βρετανών ανδρών που κάνουν αποτρίχωση τα τελευταία χρόνια διαρκώς αυξάνεται.

Συγκεκριμένα, το 46% των ανδρών στη Μεγάλη Βρετανία κάνει αποτρίχωση, ποσοστό 10% αυξημένο συγκριτικά με το 2016, όπου ήταν 36%. Το 42% των αντρών επέλεξε την αποτρίχωση στις μασχάλες το 2018, αριθμός που εκτοξεύτηκε κατά 26% από το 2016, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 16%, ενώ η αποτρίχωση στο στήθος έχει διπλασιαστεί τη διετία 2016-2018, αγγίζοντας πλέον το 30%.

Σε γενικές γραμμές, τα πιο περιζήτητα σημεία εφαρμογής λέιζερ αποτρίχωσης στους άντρες είναι:

 • Στήθος και κοιλιά
 • Πλάτη, ώμοι & μέση
 • Σχηματισμό στα γένια
 • Χέρια από τους καρπούς μέχρι τους βραχίονες
 • Μεσόφρυο, μύτη, αυτιά, λαιμό & ζυγωματικά
 • Μασχάλες
 • Πόδια

Μύθος 2: Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι επώδυνη

Θα πονέσω; Είναι μία ερώτηση που την ακούμε αρκετά συχνά. Και για να την απαντήσουμε σωστά θα πρέπει να αναλύσουμε λίγο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα laser τελευταίας γενιάς, όπως το Laser Αλεξανδρίτη Candela Gentlelase που χρησιμοποιούμε στον χώρο μας.

Τα συστήματα αυτά βασίζονται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, όπου μια εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια κι απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, καταστρέφοντας τα αναγεννητικά κύτταρα που παράγουν τριχοφυΐα. Με αυτόν τον τρόπο, η θερμική καταστροφή του θυλάκου της τρίχας επιτυγχάνεται χωρίς την καταστροφή των γύρω ιστών, οι οποίοι προστατεύονται από τον αυτόματο ψεκασμό με το ειδικό υγρό cryogen. Η ειδική αυτή τεχνολογία ψύξης δροσίζει το δέρμα καθόλη τη διάρκεια που η εξειδικευμένος αισθητικός σαρώνει την περιοχή με το λέιζερ, προσφέροντας προστασία και τοπική αναισθησία!

Παράλληλα, αρκετές μελέτες έχουν εξετάσει μεταξύ άλλων και το επίπεδο πόνου σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε λέιζερ αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη Candela Gentlelase 755 nm και 808nm Diode Laser. Τα ευρήματα δύο μακροχρόνιων μελετών καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα πώς υπάρχει μία ήπια δυσφορία, η οποία είναι συγκριτικά λίγο μεγαλύτερη με το διοδικό, όμως 100% των ασθενών δηλώνουν πως είναι ανεκτή. Συγκεκριμένα, το 62,50% των ασθενών ανέφεραν περισσότερο πόνο με το 808nm Diode Laser, όλοι οι ασθενείς όμως βαθμολόγησαν τη θεραπεία με οποιοδήποτε από τα δύο λέιζερ ως ανεκτή.

Συνεπώς, ενώ η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσφορία, αυτή ελαχιστοποιείται από την ενσωματωμένη τεχνολογία ψύξης των συστημάτων νέας γενιάς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επώδυνη – ιδιαίτερα αν την συγκρίνουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως η ηλεκτρόλυση και η αποτρίχωση με κερί.

Μύθος 3: Η αποτρίχωση με λέιζερ δεν λειτουργεί σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες

Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν ενδείκνυνται όλα τα συστήματα λέιζερ για τους σκούρους τόνους δέρματος, η επιστήμη εξελίσσεται και σήμερα διαθέτουμε εξελιγμένα συστήματα, όπως το 808nm Diode Laser, που επιτρέπουν την ασφαλή και ταυτόχρονα αποτελεσματική αποτρίχωση σε κάθε τύπο και χρώμα δέρματος.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, η οποία προσφέρει εξίσου γρήγορα, ανώδυνα και μόνιμα αποτελέσματα με το Laser Alexandrite Candela Gentlelase, καθίσταται ιδανική σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Η ιδιότητα αυτή του συστήματος 808 Laser Diode οφείλεται στο μεγάλο μήκος κύματος του (808nm έναντι 755nm του Laser Alexandrite), που του επιτρέπει να δρα βαθύτερα, χωρίς να επηρεάζεται από την μελανίνη της επιδερμίδας, στοχεύοντας απευθείας στο θύλακα της τρίχας. 

Έτσι, το σύστημα αυτό προσφέρει την δυνατότητα αποτρίχωσης και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου το δέρμα είναι συνήθως μαυρισμένο από την έκθεση στον ήλιο!

Μύθος 4: Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πολύ ακριβή

Η πραγματικότητα: Ακόμη κι αν ακούγεται κάπως οξύμωρο, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η οικονομικά πιο αποδοτική λύση που προσφέρεται σήμερα στο χώρο της ιατρικής αισθητικής για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αν υπολογίσεις τα χρήματα που ξοδεύει ο μέσος άνθρωπος σε τόνους ξυραφάκια, αποτριχωτικές κρέμες και αποτρίχωση με κερί και κάνεις μία πρόχειρη εκτίμηση του χρηματικού ποσού που συσσωρεύεται στην πάροδο των χρόνων, θα σοκαριστείς. Και στην εξίσωση δεν έχουμε προσθέσει καν τον πιο πολύτιμο πόρο που σπαταλά κανείς: τον χρόνο του!

Κι επειδή μόνο αν δεις τα στατιστικά θα είσαι σε θέση να προβληματιστείς και να αποφασίσεις συνειδητά τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να επενδύεις τους πόρους που έχεις στην διάθεσή σου, παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποια στοιχεία που αφορούν τον χρόνο και τα χρήματα που ξοδεύει ο μέσος Αμερικανός σε διαφορετικές μεθόδους αποτρίχωσης. Η λογική πίσω από τους υπολογισμούς θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις κι εσύ τα χρήματα και το χρόνο που ξοδεύεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κόστος σε Χρόνο

Μέσος χρόνος αποτρίχωσης με ξυράφι (Average Time Spent Shaving)

Υπάρχουν διαφορετικά είδη ξυρίσματος. Από το γρήγορο ξύρισμα που κάνει κανείς βιαστικά κατά την διάρκεια του ντους και διαρκεί μόλις 4 λεπτά μέχρι το λεπτομερές & εξονυχιστικό ξύρισμα που απαιτεί περίπου 10 λεπτά. Ανάλογα με την συχνότητα του ξυρίσματος, αν είναι σε καθημερινή βάση ή κάποιες φορές την εβδομάδα, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 30 ώρες τον χρόνο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς ξοδεύει 1.800 ώρες σε αποτρίχωση με ξυράφι στην διάρκεια της ζωής του!
Μέσος χρόνος αποτρίχωσης με κερί (Average Time Spent Waxing)

Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, η αποτρίχωση με κερί μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Στην περίπτωση που επιλέξουμε τα πόδια, τις μασχάλες και το μπικίνι – τα πιο συνήθη σημεία αποτρίχωσης δηλαδή – η συνεδρία θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Αν υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα διατηρείται καλά και ότι χρειάζεται μόνο μία συνεδρία τον μήνα, αυτό σημαίνει 12 ώρες τον χρόνο. Τώρα αν προσθέσουμε σε αυτό τον χρόνο προγραμματισμού του ραντεβού & μεταφοράς στο κέντρο αισθητικής μιλάμε πρακτικά για 18 ώρες τον χρόνο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς ξοδεύει 1.080 ώρες σε αποτρίχωση με κερί στην διάρκεια της ζωής του!
Μέσος χρόνος αποτρίχωσης με λέιζερ (Average Time Spent Getting Laser Hair Removal)

Αν και ο χρόνος σάρωσης των μικρών σε έκταση περιοχών διαρκεί περίπου 10 λεπτά, οι μεγαλύτερες περιοχές όπως ολόκληρα τα πόδια μπορεί να χρειαστούν έως και 45 λεπτά ανάλογα με το εκάστοτε περιστατικό. Στην περίπτωση που επιλέξουμε και πάλι τα πόδια, τις μασχάλες και το μπικίνι, θα χρειαστούμε περίπου 60 λεπτά. Ανάλογα με το είδος και την πυκνότητα της τριχοφυΐας, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 8 με 10 συνεδρίες – δηλαδή 80 με 100 ώρες για οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Αν προσθέσουμε τώρα και 4 ακόμη συνεδρίες συντήρησης που απαιτούν περίπου τον μισό χρόνο της αρχικής θεραπείας, μιλάμε για άλλες 2 ώρες. Τέλος αν προσθέσουμε σε αυτό τον χρόνο προγραμματισμού του ραντεβού & μεταφοράς στο κέντρο αισθητικής 2 φορές τον μήνα (μαζί με το follow up), υπολογίζεται περίπου 1 ώρα τον μήνα πως ξοδεύεται προς αυτήν την κατεύθυνση και άρα 12 τον χρόνο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς ξοδεύει 94 με 114 ώρες σε αποτρίχωση με λέιζερ στην διάρκεια της ζωής του!

Κόστος σε Χρήμα

Μέσο κόστος αποτρίχωσης με ξυράφι (Average Cost of Shaving on a Budget vs with High-end Products)

Μία συσκευασία με 10 ξυραφάκια κοστίζει περίπου $10 και ο μέσος Αμερικανός αλλάζει ξυραφάκι μετά από 7 περίπου χρήσεις. Αν υποθέσουμε ότι η συχνότητα ξυρίσματος είναι καθημερινή, αυτό σημαίνει πως απαιτείται ένα ξυραφάκι την εβδομάδα. Χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος για κρέμα ξυρίσματος, απαιτούνται περίπου $52 τον χρόνο.

Αν υποθέσουμε ότι γίνεται χρήση μίας φθηνής κρέμας ξυρίσματος που κοστίζει περίπου $5 και η χρήση της διαρκεί για ένα μήνα, τότε απαιτούνται ακόμη $60 τον χρόνο. Συνολικά, λοιπόν, το κόστος διαμορφώνεται σε $112 τον χρόνο!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς ξοδεύει $6.720 σε αποτρίχωση με ξυράφι στην διάρκεια της ζωής του! Στην περίπτωση που επιλέξει μία ξυριστική μηχανή υψηλής ποιότητας με ανταλλακτικά ξυραφάκια και μία πιο εξειδικευμένη κρέμα ξυρίσματος, το κόστος σκαρφαλώνει στα $393 τον χρόνο και άρα στα $23.580 στην διάρκεια της ζωής του!
Μέσο κόστος αποτρίχωσης με κερί (Average Cost of Waxing)

Η αποτρίχωση με κερί είναι μία από τις πιο ακριβές μεθόδους αποτρίχωσης. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες τείνουν να την προτιμούν γιατί το αποτέλεσμα που προσφέρει διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με το ξύρισμα. Στην Αμερική, το μέσο κόστος για αποτρίχωση στις μασχάλες είναι $20, στα πόδια $65 και στο μπικίνι επίσης $65. Άρα μιλάμε για ένα συνολικό κόστος ύψους $150 τον μήνα και συνεπώς $1.800 τον χρόνο!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς ξοδεύει 108.000 δολάρια σε αποτρίχωση με κερί στην διάρκεια της ζωής του! Τώρα αν αυτό θέλουμε να το προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, η συνεδρία αποτρίχωσης με κερί στις περιοχές αυτές κοστίζει κατά μέσο όρο 55€. Με την ίδια λογική, το ετήσιο κόστος αποτρίχωσης με κερί διαμορφώνεται στα 660€ και άρα τα 39.600 στην διάρκεια ζωής μας. Σίγουρα δεν το λες και αμελητέο!
Μέσος κόστος αποτρίχωσης με λέιζερ (Average Cost of Laser Hair Removal)

Το μέσο κόστος μίας συνεδρίας αποτρίχωσης με λέιζερ είναι $235 – τιμή αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Δεδομένου ότι επαναλαμβανόμενες συνεδρίες απαιτούνται για να πετύχουμε οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας, η αγορά ενός πακέτου αποτρίχωσης λέιζερ είναι συνήθως η πιο έξυπνη και οικονομικά αποδοτική επιλογή που μπορείς να κάνεις. Κι αυτό γιατί με την αγορά ενός πακέτου 8 συνεδριών για παράδειγμα, μπορείς να εξασφαλίσεις μία χαμηλότερη τιμή ανά συνεδρία. Στην Αμερική, η μέση τιμή ενός πακέτου λέιζερ που περιλαμβάνει 6 συνεδρίες για μία μεσαία σε μέγεθος περιοχή, όπως το μπικίνι, είναι στα $1.100.

Έτσι, τα χρήματα που ξοδεύει ο μέσος Αμερικάνος για αποτρίχωση με λέιζερ κυμαίνεται από $4.500 έως $10.500 στην διάρκεια της ζωής του! Το αντίστοιχο κόστος στην ελληνική αγορά κυμαίνεται από 1.500 έως 2.500 ευρώ για πόδια, μασχάλες και μπικίνι μαζί με τις συνεδρίες συντήρησης!

Μύθος 5: Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι απλή διαδικασία

Μία ακόμη σημαντική παρανόηση που επικρατεί γύρω από την αποτρίχωση με λέιζερ είναι πως πρόκειται για μία απλή διαδικασία η οποία απαιτεί μία και μόνο συνθήκη για να είναι αποτελεσματική: το σωστό μηχάνημα! Αυτή η λανθασμένη οπτική εκφράζεται ακόμη και από ανθρώπους που έχουν κάνει λέιζερ στο παρελθόν. Για παράδειγμα, συχνά ακούμε: “Έχω δοκιμάσει αποτρίχωση με διοδικό στο παρελθόν και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα” ή “Έχετε λέιζερ αλεξανδρίτη;”.

Το μηχάνημα, σίγουρα παίζει ένα πρωτεύοντα ρόλο, αλλά δεν αρκεί για να εξασφαλίσουμε ένα βέλτιστο και ταυτόχρονα ασφαλές αποτέλεσμα. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλες δύο συνθήκες: το σωστό πρωτόκολλο κι ο σωστός χειριστής.

Στο Medi Well το γνωρίζουμε καλά αυτό για αυτό και διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα Laser Alexandrite Candela GentleLase & Diode Laser 808nm! Πέρα όμως από τον εξοπλισμό, το καταρτισμένο προσωπικό μας ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Έτσι, πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς να διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια!⁠

 • Ρυθμίζουμε τις παραμέτρους του μηχανήματος στο χρώμα, τη διάμετρο της τρίχας, το φωτότυπο του ασθενή και την υπό θεραπεία περιοχή⁠
 • Διατηρούμε αρχείο με το ιστορικό και τις παραμέτρους που χρησιμοποιούμε σε κάθε συνεδρία⁠
 • Αξιολογούμε το αποτέλεσμα και ζητάμε ανατροφοδότηση από τον ασθενή μετά το πέρας μιας ολοκληρωμένης συνεδρίας⁠
 • Προγραμματίζουμε δωρεάν επαναληπτική συνεδρία / follow-up session, περίπου 12 με 14 ημέρες μετά από κάθε κύρια θεραπεία, για να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Γιατί η επαναληπτική συνεδρία είναι σημαντική;

Οι τρίχες που βρίσκονταν στην αναγενή φάση του κύκλου ζωής της τρίχας τη στιγμή της αποτρίχωσης, θα ξεκινήσουν να πέφτουν σε ένα διάστημα 7-14 ημερών από την ημέρα της θεραπείας. Συνεπώς, η επαναληπτική συνεδρία που προγραμματίζουμε το πολύ 14 μέρες μετά την κύρια συνεδρία, μας δίνει την δυνατότητα να επαναστοχεύσουμε τρίχες που τυχόν να ξέφυγαν στην αρχική σάρωση της υπό θεραπεία περιοχής ή νεοφυείς τρίχες που βρίσκονταν σε άλλη φάση ανάπτυξης.

Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε

 • καλύτερα αποτελέσματα
 • σε λιγότερο χρόνο και
 • χωρίς πρόσθετη χρέωση εφόσον οι επαναληπτικές συνεδρίες είναι εντελώς δωρεάν!
Τι είναι ο κύκλος ζωής της τρίχας και πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης λέιζερ;

Υπό ιδανικές συνθήκες, μία μόνο συνεδρία αποτρίχωσης με λέιζερ θα αρκούσε για να έχουμε μόνιμα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον κύκλο ζωής της τρίχας, όμως, δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες την στιγμή της αποτρίχωσης στην ίδια φάση ανάπτυξης – γεγονός που επηρεάζει το αποτέλεσμα. 

Κάθε τρίχα διέρχεται από τρεις διαδοχικές φάσεις: 

 • Αναγενής Φάση: Πρόκειται για την ενεργή φάση ανάπτυξης του θύλακα της τρίχας, κατά την οποία η τρίχα είναι συνδεδεμένη με τον θύλακα και περιέχει άφθονη μελανίνη. Αυτό είναι το στάδιο που το λέιζερ λειτουργεί αποτελεσματικά, καθώς μπορεί να φτάσει στο τριχοθυλάκιο και να το καταστρέψει. Εάν η ρίζα και ο θύλακας δεν συνδέονται, τότε η ενέργεια δεν μπορεί να φτάσει στο στόχο της.
 • Καταγενής Φάση: Είναι το στάδιο όπου η τρίχα συρρικνώνεται και αρχίζει να ανέρχεται προς την επιφάνεια του δέρματος. Έχοντας αποσυνδεθεί από τον θύλακα, η τρίχα είναι νεκρή οπότε η ενέργεια του laser δεν είναι αρκετή για να φτάσει στον θύλακα και να την καταπολεμήσει.
 • Τελογενής Φάση: Ή αλλιώς περίοδος ανάπαυσης του θύλακα. Σε αυτή τη φάση υπάρχει λίγη ή καθόλου μελανίνη στο θύλακα και ως εκ τούτου οι θεραπείες με λέιζερ θα έχουν πολύ μικρό έως καθόλου αποτέλεσμα. Εδώ, ξεκινάει η δημιουργία της επόμενης τρίχας και η νέα τρίχα σπρώχνει την παλιά τρίχα μέχρι η τελευταία τελικά να πέσει.

Το πρόβλημα είναι πως στις περισσότερες περιοχές όπως οι μασχάλες, το μπικίνι και τα πόδια, μόλις το 20 με 30% του συνόλου της τριχοφυΐας βρίσκεται στην αναγενή φάση ανά πάσα στιγμή.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μία συνεδρία λέιζερ, υπό ιδανικές συνθήκες, θα αφαιρέσει έως και το 30% των τριχών. Οι υπόλοιπες θα πέσουν μεν, αλλά θα ξαναφυτρώσουν μετά από 4-8 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες για την πλήρη εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Συνοψίζοντας…

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η μόνη λύση που προτείνεται επιστημονικά για την οριστική αποδέσμευση από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Απευθύνεται σε όλους, λειτουργεί σε κάθε τύπο τριχοφυΐας και φωτότυπο δέρματος και είναι μακράν η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή διαδικασία – απαιτείται εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας και σωστή ρύθμιση των παραμέτρων της θεραπείας ώστε η εφαρμογή να γίνει με απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλή τρόπο.

Ενδιαφέρεσαι; Κλείσε ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού με το εξειδικευμένο προσωπικό μας και σύντομα θα καταλάβεις γιατί είμαστε η πρώτη επιλογή σε λέιζερ αποτρίχωση στην Καλαμάτα.