10 + 1 Συχνότερες Ερωτήσεις Για Την Κρυολιπόλυση

Μπορεί όντως να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά είναι πραγματικά τόσο καλό…! Η Κρυολιπόλυση είναι η μοναδική επιστημονικά αναγνωρισμένη μέθοδος οριστικής εξάλειψης του τοπικού υποδόριου λίπους με μη επεμβατικό τρόπο – δηλαδή χωρίς νυστέρι, μελανιές ή πόνο με εγγυημένα αποτελέσματα και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας!

Και επειδή μάλλον όλα αυτά σου είναι γνωστά, συγκεντρώσαμε εδώ τις 10 + 1 δημοφιλέστερες ερωτήσεις γύρω από την Κρυολιπόλυση και τις απαντάμε! Από το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η θεραπεία μέχρι το αποτέλεσμα που πρέπει να αναμένεις, ανακάλυψε εδώ πως η Κρυολιπόλυση μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για ένα πιο υγιές και σμιλεμένο σώμα.

1. Πώς λειτουργεί η Kρυολιπόλυση;

Η Κρυολιπόλυση εκμεταλλεύεται την αποδεδειγμένη βάσει μελετών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Αμερικής, αυξημένη ευαισθησία των λιποκυττάρων στο ελεγχόμενο ψύχος. Αξιοποιώντας τη χρήση διαφορετικού μεγέθους και μορφολογίας ψυχόμενων κεφαλών και την τεχνολογία αναρρόφησης δέρματος υπό κενό, επιτυγχάνεται απομόνωση του τοπικού λίπους στο εκάστοτε σημείο εφαρμογής, το οποίο ύστερα εκτίθεται σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία μείον 5 βαθμών, για περίπου μία ώρα, χωρίς όμως να βλάπτονται οι γύρω ιστοί όπως το δέρμα, τα αγγεία, τα νεύρα και οι μύες. Με αυτόν τον τρόπο, τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και επιτυγχάνεται ελεγχόμενος κυτταρικός θάνατος. Στη συνέχεια, ακολουθεί η σταδιακή αποβολή τους μέσω του λεμφικού και του ουροποιητικού συστήματος. Το καλύτερο; Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, περίπου το 25% με 33% των λιποκυττάρων καταστρέφονται μόνιμα!

2. Είναι το ίδιο με τη λιποαναρρόφηση;

Σύντομη απάντηση: Όχι! Η λιποαναρρόφηση είναι επεμβατική μέθοδος και απαιτεί την χρήση αναισθησίας. Η Κρυολιπόλυση είναι μία μη επεμβατική μέθοδος, η οποία εξαλείφει το τοπικό υποδόριο λίπος χωρίς ταλαιπωρία και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Είναι αυτό που λέμε μία lunch break θεραπεία – θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μεσημέρι μίας εργάσιμης ημέρας επιτρέποντας σου να επιστρέψεις κανονικά στην εργασία σου χωρίς πόνο και χάσιμο χρόνου!

3. Πότε θα δω τη διαφορά στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία;

Τα αρχικά αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται εμφανή σε περίπου 15 ημέρες με συνεχή βελτίωση, η οποία θα γίνεται σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες, καθώς τα νεκρά λιποκύτταρα αποβάλλονται από το σώμα. Σε διάστημα 6-8 εβδομάδων φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα όπου μπορούμε να έχουμε έως και 23% μείωση του επιφανειακού λίπους στην περιοχή.

4. Είναι κατάλληλη λύση για εμένα;

Είναι ιδανική για κάθε άνθρωπο που δεν απέχει πολύ από το κανονικό του βάρος και ταλαιπωρείται από επίμονο τοπικό λίπος, το οποίο δεν υποχωρεί ακόμη και έπειτα από ισορροπημένη διατροφή και εντατική άσκηση. Συνεπώς, αν έχεις δοκιμάσει όλες τις παραπάνω λύσεις και παρατηρείς πως σε μία συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σου το λίπος επιμένει, όπως η κοιλιά και τα “ψωμάκια”, μάλλον μόλις βρήκες τη λύση στο πρόβλημά σου! Η Κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος και ως εκ τούτου δεν ενδείκνυται σε άτομα με παχυσαρκία.

5. Έχει αποτέλεσμα χωρίς γυμναστική;

Το ξέρουμε πως αυτό θέλεις να ακούσεις, αλλά δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Η υγεία σου, όπως και η εμφάνισή της σιλουέτας σου, βελτιώνεται κατά κύριο λόγο όταν δεσμεύεσαι στο να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα τακτικής άσκησης. Η Κρυολιπόλυση δεν πρέπει και ούτε μπορεί να αντικαταστήσει κανένα από αυτά. Αυτό που μπορεί να κάνει όμως είναι να ενεργήσει σε συνέργεια με την διατροφή και τη γυμναστική ώστε να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και να σου δώσει ένα γερό boost για τη συνέχιση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

6. Θα χαλαρώσει το δέρμα μου;

Λογική απορία, αλλά όχι! Δεδομένου ότι η μείωση του λίπους γίνεται σταδιακά το δέρμα προλαβαίνει και ακολουθεί τη μείωση των πόντων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Κρυολιπόλυση εφαρμόζεται και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως τα χέρια και οι μηροί. Και επειδή κάθε περίπτωση είναι μοναδική, μπορείς να μείνεις ήσυχη ότι το έμπειρο προσωπικό μας θα σου προτείνει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας βασισμένο αποκλειστικά στην Κρυογλυπτική ή και ενδεχομένως στον συνδυασμό της με άλλες τεχνολογίες, όπως το Cavitation και το RF (ανάλογα με τη φύση του προβλήματος) για να εξασφαλίσει την ολιστική αντιμετώπιση του τοπικού λίπους, της επιδερμικής χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας.

7. Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος εφαρμογής εξαρτάται από το πρωτόκολλο θεραπείας και την υπό θεραπεία περιοχή. Κατά μέσο όρο κυμαίνεται περίπου στα 45 λεπτά, ιδανικός για να ένα ευχάριστο χαλαρωτικό διάλειμμα και όχι αρκετός για να σε αποσπάσει από τις καθημερινές δραστηριότητές σου.

 8. Τι θα αισθανθώ;

Τίποτα ακραίο, η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη! Το μόνο που θα αισθανθείς καθώς η ψύξη ξεκινά τα πρώτα λεπτά είναι μία ελαφρά πίεση και μια ήπια τοπική αίσθηση κρύου που όμως διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πολλοί άνθρωποι διαβάζουν, χαλαρώνουν ακούγοντας μουσική ή ακόμα κοιμούνται.

9. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό με περίπου 23% των λιποκυττάρων που εκτέθηκαν στην ψύξη να καταστρέφονται μόνιμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμη κι αν δεν γυμνάζεσαι ή πάρεις βάρος έπειτα από την Κρυολιπόλυση, θα έχεις λιγότερα λιποκύτταρα στις περιοχές που έχουν λάβει την θεραπεία. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η απώλεια βάρους και η προσπάθεια για ένα πιο υγιές και σμιλεμένο σώμα είναι η συνισταμένη διαφορετικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της αφοσίωση, της ισορροπημένη διατροφής και της γυμναστικής. Η Κρυολιπόλυση απλά θα σε βοηθήσει να κινηθείς προς την σωστή κατεύθυνση και να φτάσεις πιο γρήγορα στον στόχο σου!

10. Έχει αντενδείξεις;

Η Κρυολιπόλυση αντενδείκνυται σε εγκυμονούσες, θηλάζουσες και ασθενείς με δερματικές ασθένειες, ιστορικό κακοήθειας, αλλεργία στο κρύο, διαταραχές στην πηκτικότητα του αίματος, αυτοάνοσα νοσήματα κλπ. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται ιστορικό, όπου η θεράπων ιατρός ενημερώνεται για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί υπάρχει.

11. Είναι ασφαλής;

Είναι απόλυτα ασφαλής καθώς η ελεγχόμενη ψύξη αφήνει ανέπαφους τους περιβάλλοντες ιστούς. Η διαδικασία έχει εγκριθεί από τον FDA, υποστηρίζεται από εκατοντάδες κλινικές και επιστημονικές μελέτες και μελετήθηκε σε περισσότερους από 5.500 ασθενείς με κλινική δοκιμή.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα; Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θεραπεία ή για να κλείσεις ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού, κάλεσε μας στο 27210 87480. Αφήσου στα χέρια της έμπειρης ιατρού μας Έλενα Μπαλτζάκη και του εξειδικευμένου προσωπικού μας και εμείς θα σου προτείνουμε ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας.