Τοπικό Πάχος Αντιμετώπιση & Θεραπεία: Επιστήμη vs. Μύθοι

Η απώλεια τοπικού πάχους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον σήμερα που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από 100+ διαφορετικά πλάνα διατροφής και προγράμματα καύσης λίπους – όλα συνοδευμένα με την fancy υπόσχεση: θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε γιατί το γοργόν δεν έχει πάντα χάρη, διαλύοντας τους μύθους γύρω από την απώλεια τοπικού λίπους και αναδεικνύοντας την ανάγκη αυταποδοχής και αυταγάπης. Γιατί εάν δεν αγαπήσεις πρώτα το σώμα σου για αυτό που είναι, είναι πολύ πιθανό να καταφύγεις σε λύσεις περισσότερο τιμωρητικές παρά προστατευτικές για εσένα. Με αυτή την παραδοχή, αναλύουμε 6 τρόπους που σύμφωνα με την επιστήμη μπορούν να σε βοηθήσουν να θέσεις τα θεμέλια για ένα πιο υγιές σώμα!

Περί «μαγικής» εξαφάνισης του λίπους

Δείτε τη «μαγική» λίστα ασκήσεων που κατοτροπώνει το τοπικό λίπος, ανακαλύψτε τη δίαιτα που κάνει «μαγικά», φάτε αυτή τη «μαγική» ώρα…υπάρχει όντως κάποια μαγική συνταγή στην καταπολέμηση του τοπικού λίπους; Δυστυχώς, η μαγεία εδώ δεν μας βοηθάει, για την ακρίβεια μάλλον μας παραπλανεί. Πόσες φορές δεν έχεις σταματήσει το scroll για να κάνεις κλικ σε catchy τίτλους του τύπου “Πώς να χάσεις 3 κιλά σε μία εβδομάδα” με την ελπίδα πως θα εξαφανίσεις το τοπικό πάχος σχεδόν μαγικά; Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη!

Όταν εκτίθεσαι σε αυτό το κατακλυσμό συμβουλών, είναι λογικό να δελεαστείς και τότε δύο πράγματα συνήθως συμβαίνουν:

 • είτε οδηγείσαι σε σύγχυση από τον όγκο της πληροφορίας και τις αντιφατικές συμβουλές με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεις την προσπάθεια πριν καν ξεκινήσεις,
 • είτε κάνεις τον εαυτό σου να πιστέψει ότι μπορεί να καταφέρει έναν εκ των πραγμάτων μη ρεαλιστικό στόχο. Έτσι, δεσμεύεσαι σε αυστηρά, μη ισορροπημένα προγράμματα γυμναστικής ή διατροφής για 1-2 εβδομάδες, χωρίς να πετυχαίνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι αντίκτυπο έχει όμως αυτό για την υγεία σου, σωματική και πνευματική; Πνευματικά μιλώντας, και στις δύο περιπτώσεις αισθάνεσαι ενοχικά που εγκατέλειψες ή δεν κατάφερες το στόχο σου, πράγμα που επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σου. Κι αυτή τη δύναμη δεν πρέπει να την παραχωρείς ποτέ σε κανένα! Οπότε σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να αναλογιστείς: Δεν είναι προτιμότερο να αποδεχτείς και να αγαπήσεις το σώμα σου ακριβώς όπως είναι σήμερα από το να το τιμωρείς διαρκώς για αυτό που θα μπορούσε να είναι εάν…;

Η μετάβαση σε ένα πιο υγιές σώμα με λιγότερο τοπικό πάχος δεν έχει σύντομη διαδρομή και σίγουρα δεν μπορείς να κόψεις δρόμο. Πρέπει να αποδεχτείς πώς είναι ένα ταξίδι με καθημερινή δέσμευση, μπόλικη υπομονή και αυτοφροντίδα. Αγκάλιασέ το λοιπόν! Όπως διατυπώνει πολύ εύστοχα ο David Friedman, φυσικοπαθητικός ιατρός, κλινικός διατροφολόγος και πιστοποιημένος γιατρός εναλλακτικής ιατρικής με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα:

“Η ασφαλής και αποτελεσματική απώλεια λίπους είναι μία μακροπρόθεσμη προσπάθεια. Οι άνθρωποι που χάνουν βάρος γρήγορα ακολουθώντας την τελευταία δίαιτα της μόδας, λιμοκτονώντας ή υπερβάλλοντας στο γυμναστήριο συνήθως παίρνουν πίσω όλα τα κιλά που έχασαν ή και περισσότερα. Αν δεν εστιάσετε στη γενικότερη εικόνα, τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους θα είναι προσωρινά.”

6 Επιστημονικά Αποδεδειγμένοι Τρόποι Αντιμετώπισης Τοπικού Λίπους

Νιώθεις έτοιμη να ξεκινήσεις την προσπάθεια για ένα πιο υγιές σώμα; Αν ναι, βρίσκεσαι στο σωστό σημείο, συνέχισε να διαβάζεις. Αν πάλι όχι, μην νιώθεις άσχημα, επέστρεψε όταν θα είσαι πραγματικά έτοιμη!

Εφόσον εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους η ρήση «το γοργόν και χάριν έχει» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας επικίνδυνος μύθος στην απώλεια λίπους, συγκεντρώσαμε εδώ τους τρόπους, με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις το επίμονο τοπικό λίπος – όλοι βασισμένοι σε ευρήματα επιστημονικών ερευνών!

Φάε περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες

Σύμφωνα με έρευνες, ο συγκεκριμένος τύπος φυτικών ινών προάγει την απώλεια βάρους. Κι αυτό γιατί οι ίνες απορροφούν νερό, σχηματίζοντας ένα είδος τζελ που επιβραδύνει την εκκένωση του στομάχου και αυξάνει το χρόνο πέψης, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο!

Παράλληλα, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες είναι εξαιρετικές στη καταπολέμηση του επίμονου κοιλιακού λίπους. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη μελέτη παρατήρησης, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.100 ενήλικες, διαπιστώθηκε ότι με κάθε αύξηση 10 γραμμαρίων στην ημερήσια πρόσληψη διαλυτών φυτικών ινών, σημειώθηκε μείωση της αύξησης του λίπους στην κοιλιά κατά 3,7% σε διάστημα πέντε ετών!

Αυτή η ιδιότητα των διαλυτών ινών είναι αρκετά σημαντική, καθώς το υπερβολικό κοιλιακό λίπος συνδέεται με μια σειρά από πρόσθετα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σε ποιες τροφές μπορώ να βρω διαλυτές φυτικές ίνες;

Μερικές καλές πηγές διαλυτών ινών είναι:

 • η βρώμη
 • ο λιναρόσπορος
 • τα αβοκάντο
 • τα καρότα
 • τα όσπρια
 • τα λαχανάκια Βρυξελλών
 • οι γλυκοπατάτες
 • τα σύκα
 • τα μήλα
 • τα βατόμουρα

Μείνε μακριά από τα τρανς λιπαρά, το αλκοόλ & την υγρή ζάχαρη

Τρανς λιπαρά

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να μείνεις μακριά από τα τρανς λιπαρά. Ας ξεκινήσουμε από το πιο light: σε παχαίνουν! Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wake Forest διαπίστωσαν ότι τα τρανς λιπαρά αυξάνουν την ποσότητα λίπους γύρω από την κοιλιά. Αυτό το κάνουν όχι μόνο προσθέτοντας νέο λίπος, αλλά και μετακινώντας το ήδη υπάρχον από άλλες περιοχές προς την κοιλιά.

Ο βαθμός του προβλήματος που προκαλούν τρομάζει! Σε μια μελέτη διάρκειας έξι ετών διαπιστώθηκε ότι οι πίθηκοι που ακολουθούσαν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά απέκτησαν 33% περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που ακολουθούσαν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά.

Πέρα, όμως, από την αύξηση του κοιλιακού λίπους, αρκετές επιστημονικές μελέτες συνδέουν τα τρανς λιπαρά με μία πληθώρα άλλων προβλημάτων υγείας, όπως φλεγμονές, καρδιακές παθήσεις καθώς και παράγοντες κινδύνου του διαβήτη τύπου 2, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τα τρανς λιπαρά βρίσκονται συνήθως σε συσκευασμένα τρόφιμα, μπισκότα, κέικ, παγωτά, σφολιάτες, πίτες, καθώς και σε πολλά άλλα χωρίς να το γνωρίζουμε.

Για να προστατεύσεις την υγεία σου, είναι καλό να ελέγχεις πάντα την ετικέτα με τα συστατικά ενός τροφίμου πριν το αγοράσεις και να σιγουρεύεσαι πως δεν περιέχει υδρογονωμένα λίπη ή υδρογονωμένα φυτικά έλαια.

Αλκοόλ

Μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να έχει οφέλη για την υγεία σε μικρές ποσότητες, αλλά γίνεται αρκετά επιβλαβής εάν κάνουμε υπερβολές. Αρκετές μελέτες παρατήρησης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η βαριά κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κεντρικής παχυσαρκίας – δηλαδή υπερβολικής αποθήκευσης λίπους γύρω από τη μέση.

Συνεπώς, εάν θέλεις να χάσεις κάποιους εύκολους πόντους από την περιφέρεια, αρκεί να μειώσεις τη ποσότητα αλκοόλ που πίνεις. Αυτό δεν σημαίνει να το κόψεις εντελώς, αλλά να κάνεις ελεγχόμενη κατανάλωση. Τι εννοούμε με αυτό; 

Σε μία έρευνα που συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα βρέθηκε πως τα άτομα που έπιναν αλκοόλ καθημερινά αλλά κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα ποτό την ημέρα έτειναν να έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος συγκριτικά με τα άτομα που έπιναν λιγότερο συχνά αλλά κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ τις ημέρες που έπιναν. «Παν μέτρον άριστον» λοιπόν και στην κατανάλωση αλκοόλ!

Υγρή Ζάχαρη

Πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη από ότι πιστεύουν κι αυτό γιατί η ζάχαρη βρίσκεται παντού – από τα κέικ, τα μπισκότα και τα δημητριακά πρωινού μέχρι τη σόδα, τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά δηλαδή τις υγρές θερμίδες. Αυτό πολύ πιθανόν να το γνωρίζεις. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζεις είναι πως η πρόσληψη της ζάχαρης σε υγρή μορφή είναι πολύ χειρότερη από την πρόσληψή της σε στέρεη μορφή μέσω των τροφίμων.

Το θέμα με τις υγρές θερμίδες ζάχαρης είναι πως ο εγκέφαλος δεν τις καταγράφει με τον ίδιο τρόπο που καταγράφει τις στέρεες θερμίδες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη όρεξη και πρόσληψη θερμίδων στην διάρκεια της ημέρας. Αρκετές μελέτες επίσης συνδέουν άμεσα την κατανάλωση υγρής ζάχαρης με αύξηση του κοιλιακού λίπους, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία, καθώς τα ζαχαρούχα ποτά είναι φορτωμένα με φρουκτόζη. Αυτό να το θυμηθείς την επόμενη φορά που θα ζητήσεις μία κόκα κόλα για να χωνέψεις!

Κοιμήσου περισσότερο

Ο ύπνος είναι σημαντικός για αρκετές πτυχές της υγείας σου, συμπεριλαμβανομένου του βάρους σου! Έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες τείνουν να παίρνουν περισσότερο βάρος στην κοιλιακή χώρα και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν παχυσαρκία σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται καθημερινά τουλάχιστον επτά ώρες. Σύμφωνα με τον Friedman:

“Ο ύπνος είναι βασικό συστατικό της απώλειας βάρους και της τόνωσης των μυών. Η στέρηση ύπνου παρεμβαίνει στη λεπτίνη και τη γκρελίνη, τις δύο ορμόνες που σχετίζονται άμεσα με τη ρύθμιση της όρεξης και του μεταβολισμού, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να υποκύψεις σε κακές διατροφικές συνήθειες”.

Η κορτιζόλη είναι μια ακόμη ορμόνη που αυξάνεται όταν στερείσαι τον ύπνο. Το σώμα την απελευθερώνει ως απάντηση στο στρες και είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας στη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι ειδικοί μίλησαν…εάν δεν απολαμβάνεις τουλάχιστον 7 ώρες συνεχόμενου ύπνου, ήρθε η ώρα να το αλλάξεις αυτό ξεκινώντας από σήμερα!

Φτιάξε ένα Πρόγραμμα Άσκησης

Κάνε τις Cardio Προπονήσεις μέρος της ρουτίνας σου

Οι καρδιαγγειακές προπονήσεις, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία, είναι πολύ ευεργετικές για να βελτιώσεις την υγεία σου και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου. Πέρα από αυτό, μελέτες δείχνουν επίσης ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για τη μείωση του λίπους στην κοιλιακή χώρα.

Εάν στην παρούσα φάση δεν έχεις μία καθιερωμένη ρουτίνα άσκησης, το περπάτημα είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, πάνω στο οποίο μπορείς να ξεκινήσεις να χτίζεις. Σύμφωνα με έρευνα, το περπάτημα διάρκειας 30-40 λεπτών την ημέρα έχει συνδεθεί με σημαντική μείωση του επικίνδυνου λίπους στην κοιλιά και με πιο λεπτή μέση. Θυμήσου πως η συχνότητα και η διάρκεια του περπατήματος είναι πιο σημαντικές από την έντασή του.

Δοκίμασε Προπονήσεις Υψηλής Έντασης

Αν θέλεις να δώσεις μία extra ώθηση στην απώλεια λίπους, πρόσθεσε κάποια διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) στο cardio μείγμα σου. Η HIIT περιλαμβάνει την εναλλαγή άσκησης υψηλής έντασης με σύντομα διαλείμματα ή περιόδους άσκησης χαμηλότερης έντασης. Ένα παράδειγμα είναι η εναλλαγή μεταξύ περπατήματος και δυνατού σπριντ. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η μέθοδος άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε 28,5% μεγαλύτερη απώλεια λίπους από ό,τι οι αερόβιες προπονήσεις σταθερής κατάστασης, όπως το περπάτημα με γρήγορο ρυθμό.

Πρόσθεσε Προπονήσεις Ενδυνάμωσης

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσεις στη ρουτίνα σου τουλάχιστον δύο προπονήσεις ενδυνάμωσης. Ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αποβάλλεις το κοιλιακό λίπος αλλά και να το διατηρήσεις μακριά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Dr. Lawrence Cheskin, πρόεδρος του τμήματος διατροφής και σπουδών τροφίμων στο Πανεπιστήμιο George Mason, επισημαίνει τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου είδος άσκησης:

“Η προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης πρέπει να αποτελεί μέρος του προγράμματος άσκησης όλων. Κι αυτό γιατί αυτού του είδους η προπόνηση μας βοηθά να χτίζουμε μύες, οι οποίοι στην πράξη αντικαθιστούν το σωματικό λίπος. Και επειδή ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά ενεργός, θα συνεχίσεις να καις θερμίδες μετά τη γυμναστική, μειώνοντας έτσι το συνολικό σωματικό λίπος.”

Αύξησε τη Θερμογένεση χωρίς άσκηση (ΝΕΑΤ)

Η θερμογένεση χωρίς άσκηση (NEAT) αντιπροσωπεύει τον ημερήσιο αριθμό θερμίδων που καίμε σε δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν τον αθλητισμό. Η κατηγορία δραστηριοτήτων NEAT περιλαμβάνει, για παράδειγμα, το μαγείρεμα, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το μάζεμα των σκουπιδιών, τη βόλτα του σκύλου, τα ψώνια κλπ. Αν και για μερικούς από εμάς η κλίμακα αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να φαίνεται αμελητέα, ο ρόλος της είναι εξίσου σημαντικός στον μεταβολικό ρυθμό και την καύση του λίπους.

Για παράδειγμα, αν έχεις υιοθετήσει ένα καθιστικό τρόπο ζωής λόγω της εργασίας σου και την υπόλοιπη ημέρα παραμένεις κατά κύριο λόγο αδρανής, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία σου. Στην πραγματικότητα, έρευνες συνδέουν το χαμηλό επίπεδο NEAT με την παχυσαρκία. Η συμβουλή των ειδικών σε αυτή την περίπτωση είναι απλή: αναζήτησε τρόπους που θα σε βοηθήσουν να εντάξεις περισσότερη δραστηριότητα NEAT στη καθημερινότητα σου. Πάρε τις σκάλες, άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι όταν ο προορισμός σου είναι σχετικά κοντινός και ακολούθησε την πιο μακρινή διαδρομή της επιστροφής από τα ψώνια ή την βόλτα του σκύλου σου!

Προσπάθησε να καταπολεμήσεις το άγχος σου

Ξέρουμε πως αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο από όλα όσα προαναφέρθηκαν αλλά αξίζει μια προσπάθεια δεν νομίζεις; Πέρα από την πληθώρα προβλημάτων υγείας που προκαλεί, το άγχος έχει αποδειχθεί πως σε παχαίνει κιόλας. Συγκεκριμένα, όταν βρίσκεσαι σε μία στρεσογόνα κατάσταση, τα επινεφρίδια παράγουν κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες.

Μην ξεχνάς πως μπορείς επίσης να ξεκινήσεις την ημέρα σου όμορφα με 30 λεπτά διαλογισμού ή γιόγκα!

Ξεκίνα ένα πρωτόκολλο θεραπειών καταπολέμησης τοπικού πάχους

Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω επιστημονικές συμβουλές και χτίσεις μία πιο υγιή και ισορροπημένη καθημερινότητα είναι σίγουρο πως θα δεις το κοιλιακό λίπος να υποχωρεί και θα αρχίσεις να νιώθεις μία γενικότερη ευεξία! 

Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό (και δεν θα βαρεθούμε να στο υπενθυμίζουμε) είναι να μην σαμποτάρεις την διαδικασία μεταμόρφωσης του σώματός σου με μαγικές συνταγές που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσο πιο σύντομα αποδεχτείς πώς αξίζεις καλύτερη μεταχείριση, τόσο πιο υγιής πνευματικά και σωματικά θα φτάσεις στον στόχο σου! Θυμήσου πως αν χρειάζεσαι υποστήριξη σε αυτό το ταξίδι, δεν χρειάζεται να είσαι μόνη. Η επιστήμη έχει εξελιχθεί και η ομάδα μας διαθέτει την όρεξη, την γνώση και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για να σε βοηθήσει να δεις θεαματικά αποτελέσματα, άμεσα και μη επεμβατικά, δίνοντάς σου αυτό το extra κίνητρο που χρειάζεσαι για να παραμείνεις αποφασιστική στο στόχο σου!

Ας δούμε λοιπόν πώς τα συστήματα της Κρυολιπόλυσης, του Cavitation και της Πρεσσοθεραπείας μπορούν να σε υποστηρίξουν για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση εκμεταλλεύεται την αποδεδειγμένη βάσει μελετών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Αμερικής, αυξημένη ευαισθησία των λιποκυττάρων στο ελεγχόμενο ψύχος. Πρόκειται για τη μοναδική μη επεμβατική μέθοδο που εξαλείφει το τοπικό υποδόριο λίπος μόνιμα και φέρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA. Κι όλα αυτά χωρίς ταλαιπωρία και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Είναι αυτό που λέμε μία lunch break θεραπεία – θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μεσημέρι μίας εργάσιμης ημέρας επιτρέποντας σου να επιστρέψεις κανονικά στην εργασία σου χωρίς πόνο και χάσιμο χρόνου!

Αξιοποιώντας τη χρήση διαφορετικού μεγέθους και μορφολογίας ψυχόμενων κεφαλών και την τεχνολογία αναρρόφησης δέρματος υπό κενό, επιτυγχάνεται απομόνωση του τοπικού λίπους στο εκάστοτε σημείο εφαρμογής, το οποίο ύστερα εκτίθεται σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία μείον 5 βαθμών, για περίπου μία ώρα, χωρίς όμως να βλάπτονται οι γύρω ιστοί όπως το δέρμα, τα αγγεία, τα νεύρα και οι μύες.

Με αυτόν τον τρόπο, τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και επιτυγχάνεται ελεγχόμενος κυτταρικός θάνατος. Στη συνέχεια, ακολουθεί η σταδιακή αποβολή τους μέσω του λεμφικού και του ουροποιητικού συστήματος. Το καλύτερο; Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, περίπου το 25% με 33% των λιποκυττάρων καταστρέφονται μόνιμα.

Τι σημαίνει όμως μόνιμη καταστροφή των λιποκυττάρων;

Επειδή αρκετός κόσμος συγχέει τη μείωση του βάρους με τη μείωση των λιποκυττάρων, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αυτό είναι λάθος. Ουσιαστικά, όταν χάνεις βάρος, τα λιποκύτταρά σου μικραίνουν σε μέγεθος, ο αριθμός τους όμως δεν μεταβάλλεται. Έτσι, όταν θα πάρεις βάρος ξανά, τα λιποκύτταρα αυτά θα μεγαλώσουν και πάλι σε μέγεθος. 

Η Κρυολιπόλυση δίνει λύση σε αυτό, εφόσον μετά το πέρας της συνεδρίας, ο αριθμός των λιποκυττάρων στην υπό θεραπεία περιοχή μειώνεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμη κι αν υπάρξει αύξηση του σωματικού βάρους σε αργότερο χρόνο, δεν θα συσσωρευθεί εκ νέου λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού τα λιποκύτταρα δεν θα υπάρχουν πια για να μεγαλώσουν ξανά. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πόσο ζυγίζεις θα συνεχίζεις να έχεις λιγότερους πόντους στην περιοχή εφαρμογής και να φοράς άνετα τα ρούχα σου.

Λιποδιάλυση με Υπερήχους Cavitation

Η αρχή της σπηλαίωσης αποτελεί την πιο δραστική σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδο αφαίρεσης τοπικού λίπους στην αισθητική ιατρική. Το Cavitation (σπηλαίωση) αναφέρεται στη μη αναστρέψιμη καταστροφή των λιποκυττάρων (λιποδιάσπαση) και τη ρευστοποίηση του λίπους (λιπόλυση) με την ενέργεια ειδικού υπερήχου. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή της σπηλαίωσης διασπά το λίπος αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας εστιασμένα δυνατά κύματα υπερήχων, τα οποία δονούν τα λιποκύτταρα που διασπώνται και τελικά αποβάλλονται μέσω της διούρησης.

Πρόκειται για μία θεραπεία άνετη, με ορατά αποτελέσματα που διαρκούν, χωρίς νυστέρι, βελόνες, μελανιές ή πόνο. 

Κάθε συνεδρία Cavitation διαρκεί από 30 έως 45 λεπτά και εγγυάται μία σειρά από θετικά αποτελέσματα για το σώμα από τη πρώτη κιόλας συνεδρία! Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

 • καύση λίπους
 • απώλεια πόντων
 • αποβολή τοξινών
 • μείωση κυτταρίτιδας
 • βελτίωση λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
 • βελτίωση της υφής του δέρματος
 • διαμόρφωση περιγράμματος σώματος

Ενδείκνυται για όσους θέλουν να απαλλαγούν από το τοπικό λίπος σε κοιλιά, πλάγια, γλουτούς, χέρια, εσωτερικό και εξωτερικό μέρος των μηρών. Ανάλογα με το κάθε περιστατικό, ο συνδυασμός της με άλλες θεραπείες, όπως η Κρυολιπόλυση, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα για το σώμα.

Λεμφικό μασάζ με πρεσσοθεραπεία

Τι θα γινόταν αν μία θεραπεία μασάζ διάρκειας 30 λεπτών μπορούσε να απομακρύνει τις κατακρατημένες τοξίνες και να κάνει το σώμα σου να δείχνει πιο υγιές και σφριγηλό; Ναι, υπάρχει! Λέγεται λεμφικό μασάζ, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου!

Το λεμφικό μασάζ μπορεί να εφαρμοστεί με δύο τρόπους:

 • Με την εφαρμογή της τεχνικής από ένα εξειδικευμένο επαγγελματία θεραπευτή
 • Μέσω της πρεσσοθεραπείας, φορώντας ουσιαστικά μια στολή που στέλνει αέρα ομοιόμορφα κατανεμημένο

Η πρεσσοθεραπεία είναι ένα ειδικό μηχάνημα που παρέχει λεμφικό μασάζ μέσω της παρεμβολής χαλαρών πιέσεων από αέρα, με στόχο την βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση την τόνωση ολόκληρου του κυκλοφορικού συστήματος. Στόχος του λεμφικού μασάζ είναι να δώσει στη μπλοκαρισμένη λέμφο διέξοδο, μειώνοντας το πρήξιμο και ενθαρρύνοντας έτσι τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ είναι πολλά. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως αν αποφασίσεις να του δώσεις μία ευκαιρία, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Ιδιαίτερα εάν αισθάνεσαι σωματική κόπωση, νιώθεις «φουσκωμένη», έχεις πρησμένα άκρα ή ταλαιπωρείσαι από κατακράτηση υγρών – όλα συμπτώματα ενός μπλοκαρισμένου λεμφικού συστήματος. 

Πάμε να δούμε ποιες διαφορές θα παρατηρήσεις σωματικά και πνευματικά μετά από ένα πρωτόκολλο θεραπείας λεμφικού μασάζ:

 • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και αναγέννηση των ιστών
 • Κινητοποίηση της λεμφικής ροής και ενίσχυση τη λιπόλυσης
 • Αισθητή μείωση πρηξίματος, κατακράτησης υγρών & κυτταρίτιδας
 • Βελτίωση ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της σημαντικής αποβολής των τοξινών
 • Βελτίωση της διαδικασίας της πέψης
 • Αντιμετώπιση συμπτωμάτων αϋπνίας
 • Χαλάρωση του νευρικού συστήματος και ανακούφιση από το καθημερινό στρες
 • Προώθηση σωματικής και πνευματικής χαλάρωσης
 • Αίσθηση μιας συνολικής ελαφρότητας στο σώμα
 • Αισθητή βελτίωση της όψης και της υφής της επιδερμίδας

Συνοψίζοντας…

Η μετάβαση σε ένα πιο υγιές σώμα δεν είναι απλή ούτε και γρήγορη διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή, συνέπεια και αρκετή αγάπη για το σώμα σου! Η ομάδα μας είναι εδώ για να ακούσει κάθε προβληματισμό σου και να σου προτείνει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας, προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες, την ιδιοσυγκρασία σου και το βαθμό του προβλήματος που επιθυμείς να αντιμετωπίσεις. 

Για να μάθεις περισσότερα για τα συστήματα που χρησιμοποιούμε ή για να ενημερωθείς για τις τρέχουσες προσφορές μας, κάλεσέ μας στο 27210 87480 και προγραμμάτισε ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για να σου λύσουμε όλες τις απορίες!